▷ 14+ Restaurante din București la care trebuie să mergi (2024)

Îți e foame și cauți la ce restaurante din București se servește cea mai bună mâncare? Sau poate ai chef de un desert ca cel pe care ți-l prepara bunica în copilărie.

Ei bine, dacă te-ai hotărât să iei masa în oraș ai de ales din peste 3,500 de restaurante din București și această alegere nu este deloc ușoară deoarece foarte multe chiar se ridică la așteptări și oferă experiențe plăcute clienților.

Pentru a-ți veni în ajutor am adunat câteva restaurante din București la care trebuie neapărat să mergi dacă îți place mâncarea bună, preparată cu drag, servită cu atenție și care nu îți consumă toate economiile într-o seară. Bineînțeles, există multe alte restaurante care merită atenția ta, dar în această listă le vei găsi pe acelea la care majoritatea bucureștenilor își permit să meargă din când în când.

- Advertisem*nt -

Restaurante din București

Cișmigiu Bistro la etaj

Adresă: Bulevardul Regina Elisabeta, nr. 38

Cișmigiu Bistro la etaj este probabil cel mai romantic, boem și rozaliu restaurant din capitală. Pe lângă decorul de poveste și servirea excepțională, mâncarea la Cișmigiu acoperă o paletă largă de gusturi și preferințe, iar priveliștea este superbă!

Meniul este inspirat de bucătăria franceză, însă cel mai interesant este faptul că dacă ești vegetarian sau vegan, te vei bucura de preparate delicioase și la fel de arătoase ca cele pentru carnivori.

Dacă ajungi la Cișmigiu Bistro la etaj, pregătește-ți telefonul sau aparatul foto pentru că vei face muulte fotografii!

Caru’ cu bere

Adresă: Strada Stavropoleos, nr. 5

Dacă ai poftă de mâncare tradițională, de niște sărmăluțe delicioase, așa cum le făcea bunica, sau vrei să impresionez un turist, trebuie să mergi la Caru’ cu bere!

- Advertisem*nt -

Acest restaurant este localizat în Centrul Vechi al Bucureștiului, locul unde toată lumea își dă întâlnire pentru o masă în oraș și stat la povești. Poți lua masă la terasă, dacă permite vremea, ori în interior, unde vei putea admira clădirea cu arhitectură notabilă, cu lambriuri și vitralii.

Important de menționat este faptul că deși vorbim de Centrul Vechi și de un restaurant cu renume din capitală, prețurile sunt foarte bune, acceptabile pentru majoritatea.

Pâine și Vin

Adresă: Strada Ion Brezoianu, nr. 4

Un alt restaurant cu specific românesc este și Pâine și Vin, locul unde mâncarea și vinul fac cea mai bună echipă, iar papilele tale gustative p*rnesc într-o călătorie fascinantă.

Inspirați de peisajele romantice din Toscana și de podgoriile nesfârșite, proprietarii au adus în mijlocul Bucureștiului un restaurant bazat pe capacitatea vinului de a scoate în evidență ingredientele mâncării, precum și pe apropierea și conexiunea dintre oameni.

Dacă ajungi la Pâine și Vin nu uita să soliciți și un vin care să completeze preparatul ales de tine.

Nomad Skybar

Adresă: Strada Smârdan, nr. 30, etajul 2

Ce zici de un restaurant unde poți lua masa la înălțime și admira tot Centrul Vechi? Nomad Skybar este locul perfect pentru împătimiții vieții de noapte din centrul capitalei, fiind restaurantul ideal pentru evenimente glam.

Prețurile s-ar putea să ți se pară ceva mai mari, dar la Nomad Skybar te poți delecta cu creveți, caracatiță, trufe și platouri fastuoase, pe care le poți devora alături de grupul tău de prieteni.

Alt Shift

Adresă: Strada Constantin Mille, nr. 4

Fie că ai poftă de paste, de un co*cktail, sau de un desert delicios, meniul Alt sh*t le rezolvă pe toate. Situat în zona centrală a capitalei, aproape de Cercul Militar, Alt Shift este locul perfect pentru servirea micului dejun, ori a unui prânz de afaceri, sau chiar o cină festivă alături de prieteni dragi.

Atenție! Conform recenziilor dinponibile în online, la Alt Shift trebuie să mergi nemâncat fiindcă porțile sunt mari. De asem*nea, recomandăm să încerci și Shift Pub, din zona Piața Romană.

Lacrimi și Sfinți

Adresă: Strada Șepcari, nr. 16

Lacrimi și sfinți este un restaurant cu specific românesc, dar care îmbină tradiționalismul cu modernismul. Într-un decor idilic, ca la mamaie acasă, restasurantul te va întâmpina cu lăutari și cu un meniu variat, plin de preparate delicioase.

Dacă ajungi la acest restaurant, îți recomandăm să îi citești și povestea deoarece este una atipică, de care cu siguranță te vei îndrăgosti. Și dacă nu știai deja, Lacrimi și Sfinți este restaurantul lui Mircea Dinescu, poet, scriitor și un gurmand desăvârșit.

Stadio

Adresă Union: Strada Ion Câmpineanu, nr. 11

Adresă Unirii: Bulevardul Unirii, nr. 1

Adresă Park: Herastrau Park, Șoseaua Nordului, nr. 7-9

Stadio este un restaurant aparte. Nici prea fancy, nici prea simplu, unde preparatele inspirate de gastronomia italienească se îmbină perfecte cu preferințele oricărui gurmand. De la opțiuni de mic dejun cu avocado din belșug și până la papanași delicioși, Stadio este locul unde meniul te va surprinde de fiecare dată cu un preparat mai bun decât cel de dinainte.

Dacă te-am făcut curios/curioasă, află că poți alege dintre 3 locații din București, iar dacă ești fan al sporturilor, locația din Ion Câmpineanu este perfectă pentru tine!

Nor Sky Casual Restaurant

Adresă: Bulevardul Barbu Văcărescu, nr. 201

Dacă ești în căutarea unui restaurant cu priveliște asupra Bucureștiului, Nor Sly Casual Restaurant este locul ideal, fiindc cel mai înalt loc unde poți lua masa în capitală. Situat în Sky Tower, la 136 de metri înălțime, restaurantul oferă o imagine de ansamblu a orașului, dar și un meniu desprins parcă din filmele de Hollywood.

Trebuie să menționăm și că la Nor Sky Casual Restaurant prețurile sunt ceva mai mari, în comparație cu celelalte recomandări din listă. Ca referință, o salată costă în jur de 37 de lei, o porție de paste peste 40 de lei, iar platourile pot ajunge și la 489 de lei (pentru 4 persoane). Însă noi spunem că merită, mai ales pentru priveliște!

B4 Market

Adresă: Radu Beller, nr. 54

B4 Market este un Bistro gândit ca locul ideal în care să îți bei cafeaua și să mănânci un mic dejun sățios. Pe lângă salatele, aperitivele, paste și co*cktail-urile, poți opta pentru meniul zilei compus din supă și un fel principal.

Spre deosebire de alte restaurante, la B4 Market te simți ca în bucătăria unui prieten drag care ți-a gătit cu toate dragăstea. Fi fără grijă, știe să gătească și pentru persoanele care au adoptat un stil alimentar vegan. 😀

Dacă noi nu am reușit să te convingem, îți recomandăm să îi cauți pe Instagram pentru a vedea cu ochii tăi cât de bine arată preperatele.

Restaurant Zexe

ZEXE Zahana Gastronomica Icoanei: Str. Icoanei Nr 80, Sector 2

ZEXE Zahana Gastronomica Sofia: Str. Sofia Nr. 1, Sector 1

ZEXE Salon Evenimente: Str. Oltețului Nr. 30, Sector 2

Restaurantul Zexe ne răsfață cu 3 locații în București, una dintre ele fiind specializată pe găzduirea de evenimente. Însă dacă ai chef de o experiență gastronomică inedită, Zexe este locul perfect! Papilele tale gustative vor fi acaparate de calamari, scoici, tartar de somon, ori de burgeri suculenți și delicioși, inclusiv pentru vegetarieni.

Așa cum sunt descrise și pe site-ul oficial, restaurantele Zexe își propun să se definească drept o inițiativă de restaurare a gastronomiei românești. Așa că fă-ți o rezervare și pregătește-te de o degustare într-o zahana contemporană!

La Copac

Locație: Strada Pitar Moș nr. 23, București

Contact: 0722 704 445

La Copac este un restaurant cu specific românesc unde poți servi o ciorbă caldă, ca la mama acasă. Este localizat în zona Piața Romană, iar prețurile sunt accesibile, în timp ce porțiile sunt mai mult decât generoase. Feedback-ul din partea clienților este preponderent pozitiv, dar din propria experiență îți recomandăm să faci o rezervare din timp.

La Mahala

Locație: Strada Covaci nr. 8, București

Contact: 0732 166 606

Bodega la Mahala, este un local din zona Universitate, unde te poți întoarce în timp prin intermediul preparatelor delicioase, cu miros îmbietor și gust imposibil de confundat. Dacă ai poftă de sărmăluțe, niște jumări sau chiar de pomana porcului, acesta este locul ideal. Atmosfera este prietenoasă, oamenii sunt faini, iar meniul are prețuri foarte avantajoase pentru portofelul tău.

La Finca by Alioli

Locație: Strada Grigore Alexandrescu nr. 77, București

Contact: 0767 150 500

Dacă îți dorești o cină ceva mai specială, trebuie să încerci restaurantul La Finca by Alioli. Prețurile sunt mari pentru publicul larg, dar este genul acela de restaurant la care mergi cu o ocazie specială. Preparatele sunt cu specific spaniol, astfel încât pofta ta de paella, fructe de mare proaspete și jamon să poată fi satisfăcută la doar un pas de casă.

Poesia

Locație: Bulevardul Aviatorilor nr. 76, București

Contact: 0744 502 000

Poesia este considerat cel mai bun restaurant cu specific italian din București. Orice iubitor de fine dining se va bucura să treacă pragul acestui restaurant, meniul, decorul și servirea fiind ireproșabile. Vei avea nevoie de câteva sute de lei ca să te înfrupți din mai multe preparate, dar nu vei regreta și cu siguranță vei avea parte de o experiență de neuitat.

Bonus entry: Balls Bucharest

UPDATE: noua locație Balls esteBulevardul Regina Elisabeta 26

Un restaurant micuț sau cârciumă cum este descrisă uneori pe Instagram, Balls este locul perfect pentru zilele acelea în care îți e foame și ai vrea să mănânci cât vezi cu ochii.

Vedeta acestui restaurant este, după cum sugerează și numele, chifteaua! Însă chiftele ca la Balls nu vei găsi în altă parte. Din carne de pui, de vită sau veggie, chiftele de la balls sunt date cu măiestrie prin sosuri aromate, acoperite cu parmesan sau bacon, după preferințe și asezonate cu un piure de cartofi ca la mami acasă.

Must-eat la Balls: arancino cu nutella.

Tu ce restaurante din București ai adăuga pe listă? Așteptăm recomandările în comentarii.

▷ 14+ Restaurante din București la care trebuie să mergi (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kieth Sipes

Last Updated:

Views: 5478

Rating: 4.7 / 5 (47 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kieth Sipes

Birthday: 2001-04-14

Address: Suite 492 62479 Champlin Loop, South Catrice, MS 57271

Phone: +9663362133320

Job: District Sales Analyst

Hobby: Digital arts, Dance, Ghost hunting, Worldbuilding, Kayaking, Table tennis, 3D printing

Introduction: My name is Kieth Sipes, I am a zany, rich, courageous, powerful, faithful, jolly, excited person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.