17 leuke activiteiten om te doen in Umm Al Qaywayn (Verenigde Arabische Emiraten) - Tip Top Travel (2024)

Ben je op zoek naar een bijzondere vakantiebestemming die niet zo bekend is onder Nederlanders?
Dan is Umm Al Qaywayn in de Verenigde Arabische Emiraten misschien wel iets voor jou.
Deze stad en de omliggende omgeving bieden een mix van cultuur, avontuur en ontspanning,
allemaal op slechts een paar uur vliegen van Nederland.
Van historische bezienswaardigheden tot prachtige stranden en unieke avonturen,
er is voor elk wat wils in Umm Al Qaywayn.
Ontdek de leukste dingen om te doen in Umm Al Qaywayn en de nabije omgeving.

Inhoudsopgave

17 leuke dingen om te doen in Umm Al Qaywayn

Op zoek naar avontuur en ontspanning? Ontdek de prachtige stad Umm Al Qaywayn en de geweldige activiteiten die deze bestemming te bieden heeft. Ga met ons mee op een onvergetelijk avontuur en ontdek de leukste dingen om te doen in Umm Al Qaywayn en de nabije omgeving.

1. Bezoek aan het Umm Al Quwain Museum

Breng een bezoek aan het Umm Al Quwain Museum en leer meer over de rijke geschiedenis en cultuur van deze regio. Ontdek oude artefacten, traditionele kledingstukken en historische tentoonstellingen. Het museum biedt een fascinerende kijk in het verleden van Umm Al Quwain en geeft inzicht in de tradities en gewoonten van de lokale bevolking.

2. Verken de Al Sinniyah Island

Ga op avontuur naar Al Sinniyah Island, een prachtig eiland voor de kust van Umm Al Quwain. Geniet van de adembenemende natuur, maak een wandeling langs de kustlijn en ontdek de diverse flora en fauna. Het eiland biedt een idyllische en rustige omgeving waar je kunt ontspannen en genieten van de schoonheid van de natuur.

3. Bezoek aan de Al-Dour-site

Verken de indrukwekkende Al-Dour-site, een archeologische vindplaats die teruggaat tot de bronstijd. Wandel door de oude ruïnes en bewonder de overblijfselen van oude beschavingen. De site biedt een fascinerende inkijk in de geschiedenis van Umm Al Quwain en is een must-visit voor geschiedenisliefhebbers.

4. Ervaar het plezier van Dreamland Aqua Park

Geniet van een dag vol plezier en avontuur in het Dreamland Aqua Park, een van de grootste waterparken in de Verenigde Arabische Emiraten. Glijd van spannende waterglijbanen, ontspan in het zwembad of drijf rustig op de lazy river. Het park biedt entertainment voor het hele gezin en is een perfecte ontsnapping aan de hitte van de woestijn.

5. Verken de mangroven van Umm Al Quwain

Maak een boottocht door de prachtige mangroven van Umm Al Quwain en ontdek de unieke flora en fauna van dit gebied. Spot kleurrijke vogels, schildpadden en andere dieren terwijl je door de rustige waterwegen navigeert. Het is een geweldige manier om te genieten van de natuurlijke schoonheid van Umm Al Quwain.

6. Bezoek aan het Umm Al Quwain Aquarium

Ontdek de onderwaterwereld van Umm Al Quwain in het Umm Al Quwain Aquarium. Bewonder een grote verscheidenheid aan zeedieren, waaronder haaien, koraalriffen en tropische vissen. Het aquarium biedt een educatieve en interactieve ervaring, perfect voor gezinnen met kinderen.

7. Ga kamperen in Al Labsa

Ga kamperen in Al Labsa, een schilderachtige locatie in de buurt van Umm Al Quwain. Zet je tent op aan het strand, geniet van een kampvuur en breng een rustige nacht door onder de sterren. Het is een geweldige manier om te ontsnappen aan het stadsleven en te genieten van de natuurlijke schoonheid van de omgeving.

8. Maak een ritje op een kameel in de Arabische woestijn

Ervaar de traditionele manier van reizen in de Arabische woestijn door een ritje te maken op een kameel. Geniet van de rust en stilte terwijl je op het rug van de kameel door het zand glijdt. Het is een unieke ervaring die je de gelegenheid geeft om de schoonheid van de woestijn te bewonderen.

9. Proef de lokale keuken in Umm Al Quwain

Verwen je smaakpapillen met de heerlijke lokale keuken van Umm Al Quwain. Proef traditionele gerechten zoals Machbous (een rijstgerecht met vlees), Biryani en Luqaimat (kleine, zoete deegballetjes). Geniet van de authentieke smaken en ontdek de culinaire tradities van de Verenigde Arabische Emiraten.

10. Verken de oude stad van Umm Al Quwain

Maak een wandeling door de oude stad van Umm Al Quwain en bewonder de karakteristieke architectuur en smalle straatjes. Ontdek oude gebouwen, traditionele markten en lokale ambachtslieden. Het is een geweldige manier om de lokale cultuur en geschiedenis van Umm Al Quwain te ervaren.

11. Ga windsurfen op het water van Umm Al Quwain

Voor avontuurlijke watersportliefhebbers is Umm Al Quwain de ideale plek om te windsurfen. Geniet van de wind en het water terwijl je over de golven scheert. De omgeving biedt perfecte omstandigheden voor deze spannende watersportactiviteit.

12. Breng een bezoek aan de Sheikh Zayed Mosque

Bezoek de prachtige Sheikh Zayed Mosque in Umm Al Quwain en bewonder de indrukwekkende architectuur en de prachtige interieurs. De moskee is een belangrijk religieus en cultureel symbool en biedt een vredige en spirituele sfeer. Verken de prachtige tuinen rondom de moskee en geniet van de serene omgeving.

13. Ga op safari in de Umm Al Quwain-wildparken

Ga op een spannende safari in een van de wildparken in Umm Al Quwain. Spot wilde dieren zoals gazellen, oryxen en struisvogels terwijl je door het park rijdt. Het is een geweldige manier om dichtbij de natuur te komen en wilde dieren in hun natuurlijke habitat te zien.

14. Verken de Hatta Dam

Maak een trip naar de Hatta Dam, een spectaculaire bestemming op ongeveer 20 kilometer afstand van Umm Al Quwain. Geniet van een adembenemend uitzicht op het meer en de omliggende bergen. Je kunt er ook watersportactiviteiten beoefenen, zoals kajakken en paddleboarding.

15. Bezoek aan de Al-Azra Parochiekerk

Breng een bezoek aan de Al-Azra Parochiekerk, een historisch gebouw dat dateert uit het begin van de 20e eeuw. Het is een prachtig voorbeeld van de architectuur van die tijd en biedt inzicht in de geschiedenis van het christendom in de regio. Verken het interieur van de kerk en bewonder de kunst en decoraties.

16. Vergeet de tijd in het Umm Al Quwain Rondabout Park

Ontsnap aan de drukte van het dagelijks leven en ontspan in het Umm Al Quwain Rondabout Park. Geniet van de groene omgeving, wandelpaden en speeltoestellen voor kinderen. Het is de perfecte plek om tot rust te komen en quality time door te brengen met je gezin.

17. Breng een dag door op de stranden van Umm Al Quwain

Geniet van een ontspannen dagje aan het strand in Umm Al Quwain. Ontspan op het zand, neem een verfrissende duik in het heldere water en geniet van de zon. De stranden van Umm Al Quwain bieden een prachtige omgeving om te ontspannen en te genieten van de prachtige kustlijn van de Verenigde Arabische Emiraten.

Waarom Umm Al Qaywayn leuk is

Umm Al Qaywayn en de nabije omgeving in de Verenigde Arabische Emiraten hebben een aantal unieke kenmerken die deze plek zo bijzonder maken. Als je op zoek bent naar een leuke bestemming, is dit zeker een plek om te bezoeken.

Een van de unieke locaties die je hier kunt vinden is de oude stad van Umm Al Qaywayn. Deze historische stad heeft een rijke culturele erfgoed en je kunt hier prachtige architectuur bewonderen, zoals de oude stadsmuren en traditionele Arabische huizen. Je kunt ook een bezoek brengen aan het Umm Al Qaywayn Heritage Village, waar je meer kunt leren over de traditionele levensstijl van de inwoners en ambachten kunt bekijken.

Een andere unieke locatie in de omgeving is de Khor Al Beidah, ook wel bekend als het Red Dunes gebied. Hier kun je genieten van adembenemende uitzichten op de rode zandduinen en de nabijgelegen kustlijn. Het is een geweldige plek om te wandelen of te paardrijden, en je kunt zelfs genieten van een spannende rit in een 4×4 door de duinen.

Tot slot is Umm Al Qaywayn ook de thuisbasis van een aantal prachtige stranden, zoals het Al Rafaah-strand. Dit strand biedt de perfecte gelegenheid om te ontspannen en te genieten van de kristalheldere wateren en het zachte zand. Je kunt hier zwemmen, zonnebaden of genieten van een picknick met uitzicht op de Arabische Golf.

Kortom, Umm Al Qaywayn en de nabije omgeving bieden een unieke mix van cultuur, natuur en ontspanning. Of je nu geïnteresseerd bent in het verkennen van de oude stad, het verkennen van de zandduinen of gewoon ontspannen op het strand, er is voor elk wat wils. Het is een plek die zeker een bezoek waard is.

17 leuke activiteiten om te doen in Umm Al Qaywayn (Verenigde Arabische Emiraten) - Tip Top Travel (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Geoffrey Lueilwitz

Last Updated:

Views: 6039

Rating: 5 / 5 (80 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Geoffrey Lueilwitz

Birthday: 1997-03-23

Address: 74183 Thomas Course, Port Micheal, OK 55446-1529

Phone: +13408645881558

Job: Global Representative

Hobby: Sailing, Vehicle restoration, Rowing, Ghost hunting, Scrapbooking, Rugby, Board sports

Introduction: My name is Geoffrey Lueilwitz, I am a zealous, encouraging, sparkling, enchanting, graceful, faithful, nice person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.