Cele mai bune restaurante din București: top 10 locuri de mâncat (2024) - Veranda Mall (2024)

Oare ce mănânc la prânz? Găsesc vreun restaurant decent ca prețuri? Ce locuri cu mâncare bună mai sunt în București? Unde pot găsi cel mai bun sushi? Dar un burger American style? Și, evident, ce mănânc azi?

Sunt întrebări care sigur ți-au trecut prin minte cel puțin o dată pe zi, mai ales dacă nu ai timp să gătești și să îți iei pachet la birou, ori pur și simplu vrei să încerci ceva nou și cu adevărat delicios. Și nu ești singurul în situația aceasta. Sunt peste trei mii de restaurante deschise în București, locuri unde aleg să mănânce nu mai puțin de o treime din români! Cu atâtea opțiuni la fiecare pas, e chiar o provocare să găsești locuri pe gustul tău, dar și pe buget.

Fie că ești curios să încerci o mâncare libaneză autentică, să te simți ca acasă cu o masă tradițional românească, ori pur și simplu să te bucuri de o cină liniștită cu copiii, undeva în aer liber, fii fără griji, avem o listă numai bună de recomandări testate, pe toate gusturile gurmanzilor, cu cele mai accesibile restaurante și locuri cu mâncare bună din București.

Top cele mai bune restaurante din București, unde se mănâncă bine:

1. Sushi Terra: încearcă cel mai bun sushi proaspăt!

Nota clienților: 4,4 din 5.

Fie că ești deja un fan al bucătăriei japoneze, care a încercat până acum mai toate tipurile de sushi rolls, fie că ești în sfârșit gata să încerci mâncarea tradițională japoneză și cauți restaurantul potrivit, trebuie să savurezi experiența autentică la Sushi Terra din Veranda Mall, în sectorul 2!

Locul este cu adevărat special, nu doar pentru că e primul restaurant al lor deschis în Capitală sau pentru că cei mai pofticioși bloggeri, cum ar fi binecunoscuții Chicineta, Hoinaru si Andressa, l-au recomandat ca unul din cele mai bune locuri de mâncat sushi din București (dacă nu chiar cel mai bun!). Însă, este catalogat de vizitatori drept unul dintre cele mai frumoase locuri de luat masa din București, și pe bună dreptate.

Imediat cum treci pragul restaurantului, practic intri într-o altă lume. Vei fi înconjurat de acvarii mari cu pești exotici și lumini albastre relaxante, într-un spațiu intim și aerisit, unde poți să mănânci sushi proaspăt și sănătos.

Cele mai bune restaurante din București: top 10 locuri de mâncat (2024) - Veranda Mall (1)

Și, chiar dacă nu poți încerca celebrul ramen japonez, ai șapte supe aromate irezistibile și pe toate gusturile, deci ai de unde alege – de la clasicul miso soup la Tom Yum Fish, supa favorită a celor care le trec pragul.

Dacă mergi cu familia ori prietenii, mai bine alegeți seturile “corăbii” Sushi Terra. Sunt foarte populare și mult mai accesibile ca preț (între 115 lei și 335 lei, în funcție de numărul de bucăți).

În general, deși e cu specific japonez, prețurile sunt prietenoase cu bugetul, raportul calitate preț fiind foarte bun. Din fericire, ai în meniu și preparate precum diverse combinații de pui și vită cu orez și noodles, unele specifice bucătăriei Thai și Insulelor Seychelles – asta în cazul în care mergi cu cineva care nu e fan sushi ori pește și vrea să mănânce ceva bun.

2. Spotlight: primul restaurant propriu al unui cinematograf

Nota clienților: 3,7 din 5.

Pentru iubitorii de filme bune sau bistrouri chic, Restaurantul Spotlight este locul perfect în care să te delectezi cu prietenii sau cu persoana iubită înainte, după sau chiar în timpul filmului! Da, ai citit bine, Spotlight este primul restaurant din țară integrat unui cinematograf, astfel, dacă îți cumperi bilet VIP la Cinemax Veranda Mall, poți comanda à la carte chiar în sala de cinema!

Meniul restaurantului este unul internațional, cu preparate fresh și grill care pun accent pe gusturi care încântă papilele gustative și combinații savuroase de ingrediente. Salate, sandwich-uri, burgeri, paste, toate servite într-o atmosferă în care laitmotivul este, desigur, lumea filmelor și a cinemaului.

Prețurile nu sunt nici mici, dar nici mari, un burger de vită p*rnește de la 33 lei, o porție de paste de la 20, iar un cotlet de porc cu garnitură de la 45 lei. Vino la cinema și bucură-te în același timp de o masă delicioasă în oraș!

Cele mai bune restaurante din București: top 10 locuri de mâncat (2024) - Veranda Mall (2)

3. Nicorești: un restaurant interbelic cu mâncare tradițională

Nota clienților: 4,3 din 5.

Dacă nu ești în sector 2, atunci recomandarea Veranda Mall este să faci o plimbare până la Nicorești, un restaurant care te transpune în frumoasa perioadă interbelică. E un restaurant cu mâncare foarte bună și ieftină, din care sigur ai de unde alege ceva pe gustul tău ca să o savurezi în tihnă, chiar și în weekend. Nicorești se află pe Strada Toamnei, nr. 14.

Dacă ești un gurmand care are poftă de ciorba dreasă a bunicii ori de un ciolan rumenit lângă o fasole fiartă sau o tochitură moldovenească ca la mama acasă, aici este locul potrivit să mergi oricând, singur sau cu prietenii sau familia numeroasă.

Cele mai bune restaurante din București: top 10 locuri de mâncat (2024) - Veranda Mall (3)

4. Toàn’s: cea mai bună (și mai generoasă) supă o găsești aici

Nota clienților: 3,5 din 5.

Dacă nu crezi că o supă poate ține de foame, ei bine, o propunere bună pentru tine este să iei următorul prânz la Toàn’s în zona Food Court din Veranda Mall și să comanzi neapărat supa Pho. Nu vei fi dezamăgit de alegere.

Nu doar că vei savura o supă hrănitoare și gustoasă, cu un mix de legume proaspete, carne de vită și multe condimente și verdețuri, dar supa vine și într-o cantitate mare, de un litru, ca să mănânci pe săturate. Și aici poți comanda mancare bună la prețuri accesibile, dat fiind că supa costă doar 21 de lei.

Dacă nu te-ai săturat cu imensa supă vietnameză Pho, o bună alegere este și produsul cu care se mândresc în toată lumea: sandwich-ul Bánh mì, o baghetă consistentă cu carne de porc prajită în stil vietnamez, lemongrass, morcovi murați și alte ingrediente specifice. Acest sandwich a fost numit cea mai bună mâncare stradală de ghidul Lonely Planet. Și nu te lăsa păcălit de faptul că e un restaurant fast-food, pentru că supa și sandwich-ul sunt pe cât de hrănitoare, pe atât de sănătoase.

Cele mai bune restaurante din București: top 10 locuri de mâncat (2024) - Veranda Mall (4)

5. Smols: bucură-te de gusturile autentice ale bucătăriei românești reinterpretate

Nota clienților: 4,4 din 5.

SMOLS din Veranda Mall este restaurantul în care tradiția culinară românească se întâlnește cu inovația și creativitatea, oferindu-ți o experiență gastronomică autentică și memorabilă. În București, fast food-urile tradiționale românești sunt rare, așa că Smols reușește să umple acest gol cu brio.

Cele mai bune restaurante din București: top 10 locuri de mâncat (2024) - Veranda Mall (5)

Dacă ești cu familia la cumparaturi, și te întrebi unde se mânâncă bine, Smols te invită să te bucuri de gusturile autentice ale bucătăriei românești, reinterpretate într-un mod creativ și original. Aici, fiecare preparat este influențat de ingredientele de sezon și de inspirația bucătarilor talentați. În meniul, vei găsi preparate tradiționale precum sarmale, ciorbe și mămăligă, dar și reinterpretări moderne ale acestor feluri de mâncare. Fiecare farfurie spune o poveste, combinând gusturile tradiționale cu tehnici culinare inovatoare.

6. J’ai Bistrot: un bistro cu mâncare numai bună de servit în aer liber

Nota clienților: 4,7 din 5.

Un alt loc grozav pentru a mânca ceva bun și gustos este J’ai Bistrot. Aici vei găsi o grădină imensă care găzduiește o terasă frumoasă, boemă și așa relaxantă, încât vei vrea să stai cu orele acolo. Meniul e destul de diversificat și e de tip bucătărie urbană, iar faptul că se schimbă destul de des îți dă șansa să te bucuri oricând de ceva nou: o supă cremă de păstârnac, o ciorbă de salată, o tocană iraniană de vită, ori o supă peruană de pui – diversitatea e la ea acasă aici.

În plus, este un loc potrivit și pentru copii – dacă ești în căutarea unui loc cu mâncare bună și spațiu de joacă, aici îi poți lasă liberi prin curte să se joace în nisip sau printre pomi, cât timp te bucuri de momentele în natură. Locul îl găsești pe Calea Griviței 55.

Cele mai bune restaurante din București: top 10 locuri de mâncat (2024) - Veranda Mall (6)

7. La Mesopotamia găsești un kebab unic în România

Nota clienților: 4,7 din 5.

Acest restaurant de tip fast-food nu e chiar fast-food așa cum se pot aștepta unii. Asta pentru că este singurul de acest gen care include în rețeta kebabului și carnea de curcan, într-o combinație mai mult decât reușită și fresh. În meniul Mesopotamia vei regăsi în produse sos de iaurt cu conținut scăzut de grăsimi, cât și legume proaspete.

Practic, dacă ți-e poftă de ceva cu specific oriental, dar nu și bogat în calorii (cum sunt preparatele orientale în general), poți merge oricând la Mesopotamia in Veranda Mall, la un kebab rapid cu carne de curcan. În orice caz, aici vei găsi exact principiul “puțin, dar bun”: sunt puține produse în meniu, însă foarte calitative.

Cele mai bune restaurante din București: top 10 locuri de mâncat (2024) - Veranda Mall (7)

8. Casa Jienilor: alegerea ideală pentru o cină tradițional românească în familie

Nota clienților: 4,5 din 5.

O propunere pentru cei care au copii și vor să se bucure și de o ieșire în oraș relaxantă, la un pahar de vin bun și mâncarea preferată alături, este Casa Jienilor. Este un restaurant de familie, spațios și foarte primitor, cu o servire impecabilă. Locul dispune și de o cameră de joacă pentru copii și adolescenți. Fiind o recomandare pentru ieșirile în grup, aici găsești platouri generoase cu bunătăți românești, la prețuri decente, dar și preparate tradiționale (bulz, sarmale cu mămăliguță) și internaționale deopotrivă, pe toate gusturile. Casa Jienilor te așteaptă în cele două restaurante, pe Strada Agricultori 12 si Strada Fainari 5.

Cele mai bune restaurante din București: top 10 locuri de mâncat (2024) - Veranda Mall (8)

9. Puii mei: cel mai delicios pui cu portocală după rețete tradiționale

Nota clienților: 2,9 din 5.

Dacă ești fan bucătărie asiatică, avem un loc care îmbină gusturile atât chinezești, cât și japoneze și americane. Puii Mei a deschis primul restaurant din Capitală pentru a le oferi bucureștenilor una dintre cele mai autentice experiențe culinare asiatice. Îl găsești acum în Veranda Mall!

Bucătarii veniți din China îți pregătesc pe loc mâncăruri delicioase după rețete originale ca la mama lor. Toate merită încercate, dar îți recomandăm să începi cu puiul cu sos de portocală. Vei primi o farfurie plină și o să fie o provocare să mănânci tot, dar cu siguranță nu vei vrea să lași nimic în farfurie.

Vestea cea mai bună? Felurile uriașe vin la prețuri foarte accesibile!

Cele mai bune restaurante din București: top 10 locuri de mâncat (2024) - Veranda Mall (9)

10. Degustă mâncare autentică într-un colț oriental la Alibaba

Nota clienților: 4,4 din 5.

Un alt restaurant cu mâncare cu specific, în care poți ieși cu colegii la prânz sau cu familia, la o cină sănătoasă, este Alibaba. În aparență un local simplu, însă atunci când îi treci pragul intri într-un adevărat colț de orient – pereții sunt sculptați și pictați de mână, iar în jurul tău vei regăsi multe obiecte de artizanat specifice Orientului. Și mâncarea este cu specific oriental, de la cele mai simple preparate, până la platouri și deserturi, dar și tu, și familia ta aveți de unde alege. Pentru specialitățile clasice – tipuri de kebab, frigărui – ai să vezi cum carnea este preparată chiar în fața ta.

Bine de știut: dacă ieși în grup, ar fi bine să rezervi o masă, pentru că mulți clienți fideli îi trec pragul zilnic, chiar și la prânz. Alibaba este un restaurant pe care îl găsești pe Sos. Mihai Bravu, nr. 213.

Cele mai bune restaurante din București: top 10 locuri de mâncat (2024) - Veranda Mall (10)

11. Noodle Pack: faimoșii tăiței chinezești nu au fost niciodată mai delicioși

Nota clienților: 3,7 din 5.

Dacă ești fan al bucătăriei chinezești, iar noodles se află pe lista ta de mâncăruri preferate, atunci o vizită la Noodle Pack din Veranda Mall îți va face papilele gustative mai fericite. Diferitele tipuri de noodles, fie că preferi puiul, vita sau ești vegetarian, dar și aromatele sosuri asiatice te vor purta direct pe tărâmurile Chinei.

În plus, dacă vrei să împarți cu cei dragi mâncarea preferată, poți opta pentru un family pack. Vei primi o porție uriașă, la un preț foarte prietenos, în timp ce diversitatea sortimentelor de noodles este la mama ei acasă.

Cele mai bune restaurante din București: top 10 locuri de mâncat (2024) - Veranda Mall (11)

12. La Rustic găsești mâncare “ca la mama acasă”

Nota clienților Rustic: 2,7 din 5.

Mâncarea cu specific tradițional românesc n-avea cum să lipsească din topul propunerilor de locuri cu mâncare bună în București, nu?

Dacă vrei să-ți potolești foamea cu bunătăți tradiționale și ești în sector 2, atunci poți veni la restaurantul Rustic din Veranda Mall în orice zi pentru un prânz gustos, pe săturate, sau o cină românească așa cum îți place, la prețuri foarte bune. Vei vedea că nu ești singurul care se întoarce la gustul mâncării făcute “ca la mama acasă”.

Cele mai bune restaurante din București: top 10 locuri de mâncat (2024) - Veranda Mall (12)

13. Old Brick Pub: burgeri neașteptat de buni și la gust, și la preț

Nota clienților: 4,4 din 5.

Unde mâncăm un burger bun? Un loc cu mâncare bună ceva mai special găsim în sectorul 2, așezat chiar în inima cartierului Tei. S-ar putea sa nu-l observi din prima, dat fiind că are o terasă “ascunsă” -dar extrem de frumoasă- și se află la subsolul clădirii. Însă de cum cobori scările spre local, dai de o altă atmosferă: una caldă, aerisită, fresh și foarte prietenoasă.

Old Brick Pub e un loc bun de ieșit și la bere, la aniversări cu toți prietenii tăi, dar mulți vin cu familia și copiii – au un mini-spațiu de joacă și board games înăuntru. Meniul lor îți propune preparate binecunoscute din bucătăria modernă – dar ce merită să încerci aici sunt burgerii. Sunt foarte gustoși și în combinații neașteptate de ingrediente, sunt pe toate gusturile posibile (au un sortiment cu pită grecească!), și totul vine la prețuri accesibile, pentru o mâncare de calitate foarte bună. Old Brick Pub e tot un local din sector 2 și îl găsești pe Strada Teiul Doamnei 35A.

Cele mai bune restaurante din București: top 10 locuri de mâncat (2024) - Veranda Mall (13)

14. Zexe: cea mai bună mâncare boierească din București

Nota clienților: 4,5 din 5.

Este un restaurant frumos, destul de popular printre bucureștenii gurmanzi, dar și cu prețuri ceva mai piperate. Însă, date fiind preparatele bucătăriei boierești de aici, e ușor de înțeles de ce sunt așa. Unde mai poți găsi rara supă clară din coadă de bou sau pulpe de bibilică de curte? Dacă ajungi aici, cu siguranță nu vei regreta experiența – ca recomandare, e un loc bun de mers cu grupuri de prieteni.

Mai merită să știi și că, Zahanaua Zexe a luat numeroase premii pentru cel mai bun restaurant cu mâncare românească sau mancare boierească din București și îl găsești pe Strada Icoanei 80.

Cele mai bune restaurante din București: top 10 locuri de mâncat (2024) - Veranda Mall (14)

15. Arome te așteaptă cu un mic dejun sau prânz vegetarian de excepție

Nota clienților: 4,4 din 5.

Avem și o propunere pentru vegani și vegetarieni în această listă. Dacă ești în căutarea unui loc în care să mănânci preparate vegane sau vegetariene – de la sandvișuri cu avocado, pesto rosso, ouă și somon, la dulciuri făcute în casă și smoothie-uri sănătoase – la Arome în sufragerie găsești tot ce dorești.

Bistro-ul este în centrul Bucureștiului, pe Strada Luigi Cazzavillan 25, și te așteaptă oricând ai poftă de ceva bun și proaspăt la mic-dejun sau prânz.

Cele mai bune restaurante din București: top 10 locuri de mâncat (2024) - Veranda Mall (15)

16. Bodega La Mahala: trăiește experiența culinară a Bucureștilor vechi

Nota clienților: 4,2 din 5.

Încheiem lista de recomandări cu un local pe care e posibil să nu-l fi încercat până acum. Situat pe strada Covaci 6-8, Bodega La Mahala este un restaurant mic, simplu și colorat, în care te simți de-al casei. Aici vei găsi preparatele tipice cârciumii de odinioară: mici, sarmale, borș de pește, saramură. Dar nu te speria, atât staff-ul, cât și clienții și decorurile nu au nimic de-a face cu lipsa de stil sau calitate.

Din contră, poți veni La Mahala pe timp de zi să guști mâncarea bună tradițional românească sau să bei bere la butoi sau vin de casă, în timp ce asculți muzica Bucureștilor vechi – o experiență atipică pentru un gurmand nostalgic.

Cele mai bune restaurante din București: top 10 locuri de mâncat (2024) - Veranda Mall (16)

Tu la ce restaurant bun vei mânca azi în București?

Sperăm că ți-am stârnit interesul și pofta de ceva bun, cu aceste recomandări, așa că te așteptăm în Food Courtul Veranda Mall cu sushi, delicii vietnameze, un altfel de kebab sau pizza autentică și multe alte bunătăți și localuri pe gustul tău. Cu siguranță, ai de unde alege ceva bun în fiecare zi!

Cele mai bune restaurante din București: top 10 locuri de mâncat (2024) - Veranda Mall (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Terence Hammes MD

Last Updated:

Views: 5482

Rating: 4.9 / 5 (49 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Terence Hammes MD

Birthday: 1992-04-11

Address: Suite 408 9446 Mercy Mews, West Roxie, CT 04904

Phone: +50312511349175

Job: Product Consulting Liaison

Hobby: Jogging, Motor sports, Nordic skating, Jigsaw puzzles, Bird watching, Nordic skating, Sculpting

Introduction: My name is Terence Hammes MD, I am a inexpensive, energetic, jolly, faithful, cheerful, proud, rich person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.